Miksi asuntosijoittaminen kannattaa: 7 syytä valita sijoitusmuodoksi asuntosijoittaminen

Johdanto

Moniin muihin sijoitusmuotoihin verrattuna asuntosijoittaminen on pieniriskinen tapa sijoittaa rahat ja saada tasaista tuottoa. Se on myös monella muulla tavalla kannattavaa – lue eteenpäin, niin kerromme, miksi.

1. Tuoton ja kassavirran tasaisuus

Asuntosijoittamisella saat kuukausittain tasaista tuottoa, kun laitat asunnon vuokralle. Tuotto on pääsääntöisesti vakaampaa kuin osakesijoittamisessa: vaikka asuntojen hinnat elävätkin, vuokratasot pysyvät usein melko vakaina. Kassavirtaa syntyy joka kuukausi vuokran muodossa. Pääoma on myös paremmassa tallessa kuin pankkitilillä, missä inflaatio vähentää sen arvoa.

2. Lainarahan käyttö mahdollista

Sijoitusasunnon ostamisessa voit hyödyntää lainarahaa, ja asunto toimii pankille vakuutena lainaa varten. Sinulla ei siis tarvitse olla valmiina suurta summaa ylimääräistä rahaa, jota sijoittaa, vaan pääset alkuun helposti. Yleensä omaa rahaa tarvitaan noin 30 % asunnon ostohinnasta. 

Velkavipu voi myös lisätä asuntosijoittamisen kannattavuutta. Lyhyesti selitettynä tämä tarkoittaa sitä, että käyttämällä lainaa voit saada tuotot sekä oman pääoman osuudelta että lainarahan osalta. 

3. Tuottoa sekä vuokratulona että arvon nousuna

Harvassa sijoittamisen muodossa on mahdollista saada tuottoa kahdella eri tavalla, mutta asuntosijoittamisessa se voi onnistua. 

Asuntosijoittajana saat tuottoa ensinnäkin vuokratulojen muodossa. Jos nämä tulot ovat sijoitusasuntoon liittyviä lainanlyhennyksiä ja kuluja suuremmat, pääset jo plussalle. 

Lisäksi sinulla on mahdollisuus saada tuottoa asunnon arvonnousun kautta. Asuntojen arvonnousu on aikojen saatossa ollut käytännössä jatkuvaa, joten sen voi olettaa olevan todennäköistä jatkossakin. 

4. Mahdollisuus tehdä “löytöjä” 

Asuntosijoittajalle ihannetilanne on alle markkinahintaisen kohteen löytäminen. Usein asuntosijoittamisen kannalta parhaat kohteet eivät ole niitä päällisin puolin houkuttelevimpia, vaan hiukan huonompikuntoisia asuntoja, joista saa tehtyä pienellä vaivannäöllä hyvinkin toimivia. 

Tällaiset kohteet eivät yleensä ole omistusasujien ykkösvalintoja, ja siksi asuntosijoittaja voi saada ne hyvinkin edullisesti. Useimmissa asunnoissa saa kuitenkin ihmeitä aikaan pienellä pintaremontilla. 

5. Maltillinen riski

Kaikkiin sijoittamisen muotoihin liittyy toki jonkintasoisia riskejä, mutta asuntosijoittamisessa riski on pienimmästä päästä. Vuokramarkkinat ovat vakaat ja esimerkiksi osakesijoittamiseen verrattuna hintatason vaihtelut ovat hitaita.  

Olennaisinta riskin minimoimisessa on asunnon hankkiminen hyvältä sijainnilta, sen pitäminen hyvässä kunnossa ja vuokraaminen järkevällä hinnalla. Tärkeää on tietysti myös löytää luotettavat vuokralaiset, jotta vuokratulot pysyvät tasaisina.

6. Omat vaikutusmahdollisuudet verrattuna osakesijoittamiseen

Kun valitset sijoitusmuodoksi asuntosijoittamisen, sinulla on hyvät mahdollisuus vaikuttaa moniin asuntosi tuottoon liittyviin asioihin. Voit esimerkiksi päättää, millaisen asunnon ja miltä alueelta ostat, paljonko tarjoat siitä ja miten paljon panostat asunnon remontointiin.   

Omilla valinnoillasi vaikutat siihen, kuinka paljon voit pyytää asunnosta vuokraa ja miten asunnon arvo kehittyy. Näin vaikutat siis omilla toimillasi saamaasi tuottoon.

7. Hyviä vuokranantajia tarvitaan aina

Asuntosijoittamisessa on mukana myös hyvä tarkoitus, sillä vaurastumistavoitteen lisäksi siinä tarjotaan samalla koti jollekin, joka sitä tarvitsee. Kaikilla ei ole mahdollisuutta oman kodin ostamiseen, ja siksi tarvitaan vuokranantajia.

Pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen avulla pysyt ajan tasalla uusista kohteistamme ja ajankohtaisista aiheista.

✔ Tieto suoraan sähköpostiin
✔ Monipuolisesti sijoitusmahdollisuuksia
✔ Ajankohtaista tietoa ja markkinakatsauksia
✔Peru milloin haluat helposti

Olen Kiinnostunut