Laske sijoitusasunnon vuokratuotto

Vuokratuotto on yksi tärkeimmistä asioista asuntosijoittamisessa, sillä se määrittelee sijoitusasunnon kannattavuuden. Tämän vuokratuottolaskurin avulla voit laskea helposti sijoitusasunnon vuokratuottoprosentin, oman pääoman tuoton ja kassavirran, samoin kuin lainan kuluerät.

Täytä vasemmanpuoleisiin sarakkeisiin kysytyt asiat, niin laskuri laskee tulokset oikeanpuolisiin sarakkeisiin.

Laske sijoitusasunnon vuokratuotto

Kohteen tiedot

Tulokset

Tilaa tulokset sähköpostiisi ja liity sisäpiiriin

Täytä sähköpostisi alla olevaan lomakkeeseen, niin lähetämme sinulle laskurin antamat tulokset. Samalla pääset mukaan sähköpostilistallemme, jolla saat jatkossa tiedon uusista kohteistamme jo ennen kuin ne julkaistaan sivuillamme.

Kuinka vuokratuotto lasketaan?

Asunnon vuokratuotto voidaan laskea yksinkertaistetusti asunnon kuukausittaisilla tuloilla ja menoilla. Yksinkertaistettu vuokratuoton kaava antaa yleistason asunnon vuokratuotosta. Yleensä asuntoon liittyy muitakin kuluja, kuten mahdolliset remontit, tyhjät kuukaudet, vuokrauksesta aiheutuvat kustannukset

(Vuokra – hoitovastike) * 12 / (Velaton hinta) * 100.

Hieman laajempi vuokratuottokaava ottaa huomioon mahdolliset muut kulut:

(Vuokra – hoitovastike) * 0–12 (kuukaudet, jolloin asunto on vuokrattuna) / (Velaton hinta + varainsiirtovero + remontit + muut kulut) * 100

Onko vuokratuotto hyvä mittari Sijoitusasunnon kannattavuudesta?

Vaikka vuokratuotto on yksi mittari sijoitusasunnon kannattavuudesta, se ei ole välttämättä ainoa eikä aina paras mittari. Vuokratuotto lasketaan vuokratulojen suhteesta asunnon hankintahintaan tai markkina-arvoon. Mikäli asunnon arvo laskee, laskee asunnosta saatu kokonaistuotto. Asunnon arvo voi myös nousta, jolloin vuokratuottoprosentti laskee.

Vuokratuottoa voidaan pitää hyvänä mittarina sijoitusasunnon kannattavuudesta, jos sitä tarkastellaan oikeassa kontekstissa. Esimerkiksi korkeampi vuokratuotto voi olla houkutteleva, mutta se yleensä viittaa myös korkeampaan riskiin. Korkeampi riski syntyy taloyhtiön kunnosta (tulevista remonteista), vuokrattavuuden vaikeudesta tai todennäköisyydestä, että asunnon arvo laskee.

Vuokratuotto on hyvä yleismittari asunnon kannattavuudesta, joka auttaa löytämään sijoittajan omaan sijoitusprofiiliin sopivia kohteita tuotto/riskitasoon peilaten.