Lataa maksuton vuokrankorotusilmoitus

Täytä sähköpostisi alla olevaan lomakkeeseen, niin lähetämme sinulle vuokrankorotusilmoituspohjan. Samalla pääset mukaan sähköpostilistallemme, jolla saat jatkossa tiedon uusista kohteistamme jo ennen kuin ne julkaistaan sivuillamme.

Olen Kiinnostunut

Vuokratason ylläpitäminen

Vuokran korottaminen tulee vastaan monelle vuokranantajalle pidempien vuokrasopimusten mittaan. Vuokratason korottaminen tapahtuu aina kirjallisella ilmoituksella hyvissä ajoin ennen korotuksen voimaantuloa esimerkiksi kuukausi ennakkoon. Hyvässä Ilmoituksessa tulee ilmetä uusi vuokrankorotuksen määrä ja perustelut.

Vuokrankorottamisen ehdoista voidaan sopia vuokrasopimuksessa vapaasti, kunhan korotusehto on kohtuullinen ja riittävän yksilöity. Usein korotusehdosta sopiminen on vaikeaa ja vuokrankorottaminen on sidottu elinkustannusindeksiin. Kun vuokrankorottaminen on sidottu elinkustannusindeksiin vuokran korottaminen voi toteuttaa, joko indeksikorotuksella tai tasokorotuksella.

Vuokran korottaminen indeksikorotuksella

Vuokran indeksikorotuksen määrä lasketaan yleensä siten, että ensin selvitetään elinkustannusindeksin pisteluvun muutos edellisen tarkistuksen jälkeen prosentteina.

Tämän jälkeen vuokraa tarkistetaan vastaavalla prosenttimäärällä. Esimerkiksi, jos elinkustannusindeksi on noussut edellisen tarkistuksen jälkeen 2 prosenttia, vuokraa korotetaan myös 2 prosentilla.

Vuokran korottaminen tasokorotuksella

Mikäli asunnon vuokrataso on jäänyt reilusti alle markkinahintaiseksi, voidaan vuokrankorottaminen hoitaa tasokorotuksella. Tasokorotus voi myös tulla kyseeseen, jos asuntoon on tehty parannuksia, jotka nostavat sen tasoa. Tasokorotuksen jälkeen vuokran pitäisi vastata markkinahintaista vuokraa. Tasokorotus saa olla enintään 15 % korotus vuodessa ellei asuntoon tehdä merkittäviä vuokratasoa parantavia toimenpiteitä. 

Lisää sopimuspohjia