Miksi sijoitusasunto Jyväskylän keskustassa voi olla hyvä sijoitus

Johdanto

Jyväskylän keskusta on meidän mielestä hyvä sijoituspaikka. Jyväskylän keskustalla on muutamia vetovoimatekijöitä, joita on vaikea löytää muualta. Muutamat syyt liittyvät Jyväskylään yleisesti, mutta Jyväskylän keskustalla on myös näkyvissä parempi tulevaisuus, mitä sen reuna-alueilla.

Jyväskylän tuottotaso

Jyväskylän vuokratuottotaso on kilpailukykyinen muihin suuriin kaupunkeihin verrattuna. Jyväskylässä asunnot ovat hieman halvempia kuin Turussa, Tampereella ja Pääkaupunkiseudulla. Varsinkin Tampereella asuntojen vuokrat eivät ole merkittävästi korkeampia. Näin euromääräinen vuokratuotto on lähes sama, mutta sijoitusasunto on halvempi ja suhteellinen tuotto on parempi.

Asukasluku kasvaa

Jyväskylä on sijoittajalle suotuisa sijoituspaikkakunta. Jyväskylän asukasluku on noussut tasaisesti vuosikymmenien ajan. Tilastoissa on huomattava, että 2000-luvulla Jyväskylän maalaiskunta ja Korpilahti liittyivät Jyväskylään. Osittain kaikki nousu ei ole ollut orgaanista vaan osa on tullut myös kuntaliitoksin. Kuntaliitosten jälkeen asukasluku on kasvanut tasaisesti 2010-luvulla. Ennusteita on tosin luettava pienellä varauksella. Voi olla, että koronan tyyppisiä muutoksia tulee, joilla on pidempiaikaisia vaikutuksia. Ennusteet perustuvat oletuksiin, jotka eivät välttämättä toteudu oletetulla tavalla. Yle ennustaa, että Jyväskylän asukasluku tulee nousemaan 200 000 asukkaaseen 2040 vuoteen mennessä.

Jyväskylä kasvaa sisäänpäin

2010-luvulla ja varsinkin 2020-luvulla on ollut huomion arvoista, että Jyväskylässä paras asuntojen hinnan kehitys on ollut keskustakohteilla. Tämä johtuu siitä, että ihmiset muuttavat lähemmäs palveluita. Kysyntä kohdistuu palveluiden lähelle hyvien liikenneyhteyksien varteen. Vuokralainen säästää vuokraamalla vähän kalliimman asunnon keskustasta verrattuna, jos vuokralainen vuokraisi asunnon kauempaa keskustasta ja samalla ostaisi kuukausittaisen bussikortin.

Keskustan hyvä imago asuntomarkkinoilla

Jyväskylän keskustalla on hyvä imago asuntomarkkinoilla.  Jyväskylän keskusta on asuntomarkkinoilla haluttu asuinpaikka. Yleisesti asumisessa Jyväskylä on hyvin toimiva paikka. Keskusta on sopivan kokoinen ja välimatkat ovat lyhyitä. Opiskelijakaupunkina Jyväskylä on aktiivinen.

Jyväskylä on rakennettu lähelle Jyväsjärvenrantaa. Jyväsjärven ympärille on tehty hieno 14km rantaraitti, joka on Suomen suurin ulkoliikuntasali. Jyväskylän keskustassa ulkoilualueet ovat lähellä, kun toinen keskustanulkoilualueista Harju on myös ihan vieressä.

Pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen avulla pysyt ajan tasalla uusista kohteistamme ja ajankohtaisista aiheista.

✔ Tieto suoraan sähköpostiin
✔ Monipuolisesti sijoitusmahdollisuuksia
✔ Ajankohtaista tietoa ja markkinakatsauksia
✔Peru milloin haluat helposti

Olen Kiinnostunut