Uudiskohteisiin sijoittaminen: Polku velattomaan omaisuuteen

Johdanto

Uudiskohteet tarjoavat modernin ja energiatehokkaan asumisen, joka vähentää yllättäviä kuluja ja huoltoa pitkällä aikavälillä. Vaikka alkuinvestointi voi olla suurempi ja kassavirta ei välttämättä ole heti positiivinen, pitkäjänteinen lähestymistapa voi johtaa velattomaan omaisuuteen ja merkittävään pääoman kasvuun. Tämä artikkeli käsittelee, kuinka uudiskohteiden hankinta voi olla osa pitkäaikaista sijoitusstrategiaa, miten negatiivisen kassavirran voi nähdä rahastosijoittamisen näkökulman.

Velaton omaisuus: Pitkän aikavälin tavoite

Kun vuokranantaja ostaa uudiskohteen lainarahalla, hänellä on aluksi velkaa. Mutta vuosien varrella, kun vuokraa kerätään ja lainaa maksetaan takaisin, velka pienenee. Lopulta, kun laina on kokonaan maksettu, vuokranantaja omistaa asunnon velattomana. Tämä vapauttaa merkittävän määrän pääomaa, jota voi käyttää uusien asuntojen hankintaan.

Uudiskohteiden sijoitusstrategia eroaa usein vanhemmista asunnoista. Monet uudiskohteet eivät välttämättä tuota merkittävää kassavirtaa heti oston jälkeen, mikä voi johtua korkeammista ostohinnoista ja markkinoiden vuokratasosta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että ne olisivat huonoja sijoituksia.

Mikäli sijoittajalla on muita tuloja, kuten palkkatuloja, hän voi hyödyntää tätä aikaa kerryttämällä pääomaa seuraavaa asuntosijoitusta varten. Esimerkiksi, jos sijoittaja pystyy säästämään kuukausittain 400 euroa, se tarkoittaa 5200 euroa vuodessa. Kuuden vuoden aikana säästösumma kasvaa 31 200 euroon. Kun otetaan huomioon mahdollisuus käyttää vivutusta, sijoittaja voisi 70% lainavivulla hankkia 100 000 euron arvoisen uudiskohteen. 

Negatiivinen kassavirta: Rahastosijoittamisen näkökulma

Joskus uudiskohde voi olla kassavirta negatiivinen, mikä tarkoittaa, että vuokratulot eivät kata kaikkia kuluja ja lainanlyhennyksiä. Tällöin sijoittaja voi nähdä tilanteen rahastosijoittamisen kaltaisena: sijoittaja laittaa tietyn summan rahaa kiinni joka kuukausi odottaen tulevaisuuden tuottoja. Vaikka tämä voi tuntua haastavalta lyhyellä aikavälillä, pitkällä tähtäimellä asunnon arvon nousu ja lainan vähentyminen voivat tuottaa merkittäviä voittoja.

Kenelle uudiskohteet sopivat?

Uudiskohteet sopivat sijoittajille, jotka arvostavat helppoutta ja vakautta. Vuokra-asuntojen vaatimustaso on noussut vuokralaisten keskuudessa, joten kaikki asunnot eivät enää kelpaa vuokralaisille. Moni toivoo asuvansa hieman uudemmassa ja modernimmassa vuokra-asunnossa. Vuokranantajana toimiminen voi olla hieman helpompaa uudiskohteissa. Asuntosijoittajan näkökulmasta uudiskohteissa on vähemmän remontteja näköpiirissä, joten remonttikuluista ei tarvitse pitkään aikaan murehtia.

Toiseksi, uudiskohteet sopivat sijoittajalle, joka ei välttämättä tarvitse jatkuvaa runsasta kuukausittaista kassavirtaa, vaan keskittyy enemmän nettovarallisuuden kasvattamiseen. Uudiskohteissa hoitovastike saattaa olla edullinen tai samalla tasolla kuin vanhemmissa kohteissa, mutta rahoitusvastike voi olla moninkertainen. Vuokratuloista jää harvemmin ylijäämää kulujen jälkeen. Sijoittajan on hyvä varata hieman varoja kassaan mahdollisia satunnaisia kuluja, tyhjiä kuukausia tai vuokravälityspalkkioita varten. Vaikka tuloja ei heti näy tilillä, ne kertyvät lainan lyhentymisen ja nettovarallisuuden kasvun muodossa.

Lopuksi, uudiskohteet voivat olla erityisen houkuttelevia ensimmäistä kertaa asuntosijoittamiseen ryhtyville tai aloitteleville sijoittajille. Uuden asunnon selkeys, modernit mukavuudet ja vähäiset ylläpitotarpeet tekevät sijoitusprosessista sujuvamman ja vähemmän stressaavan.

Yhteenveto

Uudiskohteet ovat hyvä valinta, kun sijoittaja ei halua olla stressaamassa yllättävistä remonttikuluista jatkuvasti ja haluaa, että asunnon vuokraus on hieman helpompaa. Uudiskohteet sopivat hyvin pitosalkkuun, jossa kohde ostetaan ja ”unohdetaan” vuokralle. Uudiskohteet eivät kuitenkaan sovi sijoittajalle, kuka yrittää pyörittää asuntoa tiukalla budjetilla ja ettei ole valmis laittamaan asuntoon kassasta varoja hankinnan jälkeen. Uudiskohteissa tyhjät kuukaudet maksavat huomattavasti ja koronvaihtelu voi heikentää kassavirtaa yllättäen.

Pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen avulla pysyt ajan tasalla uusista kohteistamme ja ajankohtaisista aiheista.

✔ Tieto suoraan sähköpostiin
✔ Monipuolisesti sijoitusmahdollisuuksia
✔ Ajankohtaista tietoa ja markkinakatsauksia
✔Peru milloin haluat helposti

Olen Kiinnostunut