Lemmikit vuokra-asunnossa

Johdanto

Lemmikit voivat olla harmittomia vuokra-asunnossa, mutta ne voivat myös aiheuttaa harmia. Lemmikit voivat häiritä muita asukkaita ja aiheuttaa vahinkoa huoneistolle, kuten pinnoille. Kuitenkin monilla vuokralaisilla on lemmikkejä ja lemmikkien kieltäminen vähentää asunnon kysyntää. Lisäksi lemmikit tuovat iloa ja seuraa asukkaille, ja voivat parantaa heidän henkistä hyvinvointiaan.

Lemmikkien Salliminen

Suomessa lemmikkien pitäminen vuokra-asunnossa on sallittua, ellei vuokrasopimuksessa ole erikseen mainittu toisin. Vuokranantajalla on kuitenkin oikeus asettaa ehtoja lemmikkien pitämiselle. On tärkeää, että vuokrasopimuksessa määritellään selkeästi, mitkä ovat lemmikkien pitämisen ehdot. Tämä voi sisältää esimerkiksi monta lemmikkiä ja mitä lemmikkejä.

Lemmikkien sallimisessa on riskejä, koska vaikka sallisi yhden koiran voi vuokralainen tuoda useamman sanomatta. Kerran vuokralainen kysyi meiltä saako hän tuoda asuntoon linnun. Todellisuudessa hän toi 5-10 lintua. Lintuja varten hän oli kiinnittänyt katosta roikkuvia häkkejä, jotka jättivät katon täyteen reikiä. Asia tuli ilmi vasta vuokralaisen lähdettyä, joten myöhemmin ajateltuna lemmikkien kielto olisi ollut järkevää.

Suursijoittajat ja yksityisten vuokranantajien politiikka lemmikeistä

Yksityisten vuokranantajien puolella lemmikkieläimet on pääsääntöisesti kielletty, mutta poikkeustapauksissa osa vuokranantajista saattaa hyväksyä pienen koiran tai kissan. Monesti suursijoittajat, kuten rahastot hyväksyvät asunnoissaan lemmikit. Yksityiset vuokranantajat saattavat myös vaatia erityisiä ehtoja, kuten allergiasiivouksen poismuuton yhteydessä.

Vuokrattavuus ja Vastuut

Vuokranantajalle lemmikkien salliminen voi tuoda lisää potentiaalisia vuokralaisia ja siten lisätä asunnon vuokrausmahdollisuuksia. Toisaalta, lemmikit voivat aiheuttaa vahinkoja asunnolle tai häiriötä naapureille, mikä voi aiheuttaa kustannuksia vuokranantajalle. Lisäksi on harkittava lisävakuusmaksun perimistä lemmikkien mahdollisesti aiheuttamien vahinkojen kattamiseksi.

On myös huomioitava, että lemmikit voivat aiheuttaa tavanomaista kulumista lattiapinnoille, jota pidetään normaalina, ellei lemmikkien pitämistä ole erikseen kielletty vuokrasopimuksessa. Kuitenkin, normaalista poikkeavia jälkiä tai esimerkiksi lemmikkieläimen eritteiden aiheuttamia vaurioita, raapimisjälkiä tai  puremajälkiä ei voida pitää tavanomaisena kulumisena ja tällaiset vahingot vuokralainen voi joutua korvaamaan.

Pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen avulla pysyt ajan tasalla uusista kohteistamme ja ajankohtaisista aiheista.

✔ Tieto suoraan sähköpostiin
✔ Monipuolisesti sijoitusmahdollisuuksia
✔ Ajankohtaista tietoa ja markkinakatsauksia
✔Peru milloin haluat helposti

Olen Kiinnostunut