Imatran Leppä-Salpa

Myyntihinta

10 889 €

Vuokratuotto

18,5 %
Velaton hinta

15 500 €

Taloyhtiö

Imatran Leppä-Salpa

Sijainti

Imatra, Sienimäki

Valmistumisvuosi

1972

Tontti

Oma

Myynnissä putkiremontoituja asuntoja Imatralta osoitteessa Karvalaukunkuja 5. Asunnot ovat korkeatuottoisia vuokratuottoprosentin ollessa jopa 18,5 %. Nämä asunnot sopivat erinomaisesti sijoittajalle, joka etsii kassavirtapositiivisia asuntoja korkealla tuotolla. Asuntojen yksikköhinta on halpa, joten näitä pystyy ostamaan helposti ilman suurta velkaosuutta. Myynnissä yhteensä 8 kappaletta asuntoja kaksioista aina neljän huoneen asuntoihin. 

Taloyhtiö on ikäisekseen hyvässä kunnossa. Taloyhtiössä on tehty monia isoja remontteja vuosien saatossa. Tehtyjä remontteja on mm parvekkeet, ikkunat, parvekeovet, katto, käyttövesiputkisto. Yhtiö omistaa itse oman tonttinsa ja taloyhtiöllä on kassa kunnossa. Viimeksi kun taloyhtiö haki lainaa onnistui lainansaanti edullisesti paikallisesta pankista.

Myimme vuosi sitten viereisestä taloyhtiöstä omistamiamme asuntoja. Silloin asunnot menivät hyvin kaupaksi. Myyntihinnoilta asunnot ovat halvempia. Naapuritaloyhtiöön verrattuna tässä talossa on tehty käyttövesiputkistoremontti, joka toi asuntoihin velkaosuutta muutaman tonnin.

Asunnot

Myynnissä kolme eri huoneistotyyppiä, joista pohjakuvat yllä. Kaikissa asunnoissa on oma lasitettu parveke.

Asunnot ovat siistikuntoisia, Asunnoissa on vuonna 2004 uusittu keittiö.  Asuntojen kylpyhuoneet on ainakin kertaalleen uusittu. Kylpyhuone remontin vuosiluku ei ole tiedossa. Kylpyhuoneet on laatoitettuja. Seinät ovat valkoisella värillä maalattuja

 

Imatra

Imatra on 26.000 asukkaan kaupunki Saimaan rannalla Itä-Suomessa valtatie 6 varrella. Lappeenrantaan on matkaa 35 kilometriä, joka taittuu autolla noin 30 minuutissa. Lappeenrannassa sijaitsee teknillinen- ja kauppatieteiden yliopisto sekä lentokenttä. 300 kilometrin matka Imatralta Helsinkiin taittuu noin 2 ja puolessa tunnissa junalla. 

Imatralla asukkaat suosivat vuokra asumista. Meillä on ollut useampi kerrostalo Imatralla ja kohteiden vuokraaminen on ollut suhteellisen vaivatonta. Vuokralaisia löytyy suhteellisen helposti ja vuokrasuhteet ovat pitkäkestoisia.

Kohde sijaitsee Sienimäen kaupunginosassa, joka on yksi Imatran kerrostalovaltaisista kaupunginosista.  Sienimäki on keskellä Imatraa.  Sienimäeltä on noin muutama sata metriä Vuoksen rannan lenkkipoluille. Sienimäen pohjoispuolella sijaitsevat Stora Enson tehtaat ja eteläpuolella kulkee valtatie 6 Lappeenrannasta Joensuuhun. Imatran Mansikkalaan kauppakeskittymään on matkaa kolme kilometriä. Mansikkalassa sijaitsee isompia kauppoja kuten Prisma ja Citymarket.

Taloyhtiö

Taloyhtiö on valmistunut vuonna 1972. Taloyhtiö on yhdestä omalla tontilla olevasta rakennuksesta, jossa on yhteensä 30 asuntoa. Lämmitysmuotona on kaukolämpö.

Yhtiön taloudellinen asema

Taloyhtiö on vakavarainen. Yhtiöllä oli 2021 lopussa hoitovastikeylijäämää 53702,72 euroa. Neliölle jaettuna se tekee noin 30 euroa/m2.  Tämä vastaa 7 kuukauden hoitovastiketta.

Hoitokulut

Taloyhtiön on hoitovastike 4,2 e/m2/kk. Hoitovastikkeella pystyy tekemään pieniä remontteja tai vähän isompia jos pistää rahaa säästöön useamman vuoden putkeen. Normaalit hoitokulut ilman remontteja ovat alle 4 e/m2/kk.

Lämmitys

Lämmitysmuotona on kaukolämpö. Taloyhtiö lämpiää edullisesti lämmityksen ollessa noin 1,2 e/m2/kk.

Remontit

Taloyhtiössä on tehty hyvin remontteja. Viimeisimpänä käyttövesiputkistoremontti vuonna 2021. Tämän lisäksi suurimpina remontteina parvekkeet ja julkisivu ovat kunnostettu vuonna 1998 ja ikkunat ja parvekeovet uusittu 2010. Myös vesikate on uusittu 2010- luvulla.

Isännöinti

Kohdetta isännöi paikallinen ja laadukas ISTO Isännöinti ja päävastuullisena isännöitsijänä Petteri Munnukka.

Lainat

Taloyhtiöllä on yhtiölainaa  noin 145.000 euroa. Laina otettiin 2021 putkiremonttiin. Laina on sidottu 12kk euriboriin ja marginaali on edullinen 0,95 %. Viimeisin koron tarkistus on ollut 9.12.2022. Tällä hetkellä korko  3,811%.

Taloyhtiö Asunto Oy Imatran Leppä-Salpa
Osoite Karvalaukunkuja 5, 55100 Imatra
Valmistumisvuosi 1972
Hoitovastike 4,20 €/m2
Rahoitusvastike 0,944 €/m2
Saunamaksut 7 €/kk
Vesiennakkomaksu 20 €/hlö
Hoitovastike ylijäämä 51 949,26 €
Taloyhtiölaina 145 734,10 €
Asuntoja 30
Tontti Oma
Lämmitys Kaukolämpö
Rakennustyyppi Betonielementti
Katto Tasakatto

Tehdyt remontit

 • Parvekkeet ja julkisivut kunnostettu 1998
  Keittiökalusteet uusittu 2004
  Ikkunat ja parvekeovet uusittu 2010
  Sisäänkäyntien katokset uusittu 2013
  Lämmönvaihdin uusittu 2015
  Vesikate 2016
  Patteritermostaattien vaihto 2017
  Sokkelin maalaus 2017
  Poistoilmakoneen uusinta C ja D porras 2020
  Käyttövesiputkistojen uusinta 2021

Tulevat remontit

 • Julkisivu – Elementtisaumojen kunnostaminen
 • Saunaosaston peruskorjaus
 • Ilmanvaihto – Nuohous ja säätö

Miksi tämä kohde?

Korkea vuokratuotto

Edullinen myyntihinta

Kunnossapidetty taloyhtiö

Oma tontti

Positiivinen kassavirta

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä, jos jokin asia herätti mielenkiintoa mihin tahansa liittyen!

Joonas Rautiainen
Joonas.rautiainen(at)atr-group.fi
050 910 9950

Nimi

Nimi