Asuntosijoittaminen ja säästäminen

Säästämisen Tärkeys 

Asuntosijoittaminen tarjoaa mahdollisuuden kasvattaa varallisuutta pitkällä aikavälillä ja saada säännöllisiä vuokratuloja. Mutta mistä aloittaa, kun rahaa ei ole paljoa? Vastaus on yksinkertainen: säästäminen. Säästäminen on usein ensimmäinen askel kohti taloudellista itsenäisyyttä ja suurempia sijoituksia. Se tarkoittaa rahan sivuun laittamista säännöllisesti, olipa kyse kuukausittaisesta säästämisestä tai suuremmista sumista muutaman kuukauden välein. Jokainen suuri sijoitus alkaa pienestä, ja jokainen euro merkitsee.

Rahan kerryttäminen asunnon ostoa varten

Säästäminen on ensimmäinen askel kohti taloudellista turvaa ja suurempia sijoituksia. Pelkkä säästäminen ei kuitenkaan yksin riitä, jos haluaa kerryttää pääomaa tehokkaasti ja nopeasti. Tässä talletustilit ja rahastot tulevat mukaan. Talletustilit tarjoavat usein peruspankkitiliä korkeamman koron, mikä tarkoittaa, että säästösi tuottavat enemmän ajan myötä. Vaikka korkotaso ei välttämättä ole erittäin korkea, se on kuitenkin varma ja turvallinen tapa saada tuottoa säästöille. Usein talletustilien korko on noin 3% luokkaa. Talletustilit vaativat yleensä suuremman alkusumman, ja talletuksilla on usein määräaika.

Rahastot tarjoavat mahdollisuuden sijoittaa laajemmin eri sijoituskohteisiin. Rahastoissa on rahastonhoitaja, joka sijoittaa varojasi puolestasi. Rahastoja on monenlaisia, ja ne vaihtelevat sijoituskohteidensa ja riskitasojensa mukaan. Yleisesti ottaen rahastot tuottavat noin 5 – 12 % välillä. Rahastot ovat hyviä, koska niihin voi sijoittaa kuukausittain, esimerkiksi 150e/kk. Lisäksi rahastoista voi usein nostaa varoja muutaman kuukauden varoitusajalla.

Yhdistämällä säästämisen, talletustilit ja rahastot, voit nopeuttaa pääoman kertymistä huomattavasti. Tämä tarkoittaa, että voit saavuttaa asuntosijoituksen vaatiman alkupääoman nopeammin ja ottaa askeleen kohti unelmaasi sijoitusasunnon omistajana.

Velkavivun hyödyntäminen ja pitkäaikainen säästäminen

Asuntosijoittaminen ei ole vain varakkaiden etuoikeus. Monille ensimmäinen asuntosijoitus on mahdollinen juuri velkavivun ansiosta. Velkavipu tarkoittaa lainarahalla sijoittamista, mikä mahdollistaa sijoittamisen pienemmällä omalla pääomalla.

Asuntosijoittamisessa lainaraha on usein keskeisessä roolissa. Monet pankit tarjoavat asuntolainoja, jotka kattavat suuren osan asunnon hankintahinnasta, jolloin sijoittajan tarvitsee laittaa kiinni vain pieni osa omista säästöistään. Tämä mahdollistaa sijoittamisen jo varhaisessa vaiheessa, vaikka omaa pääomaa ei olisi vielä kertynyt paljoa.

Ajan myötä asuntolainan lyhennykset vähentävät velan määrää ja samalla kasvattavat sijoittajan omaa pääomaa asunnossa. Tämä on erityisen tärkeää, kun otetaan huomioon, että asuntolainojen takaisinmaksuajat ovat usein pitkiä, tyypillisesti 10-20 vuotta. Asuntosijoittaminen on siis pitkäaikaista säästämistä ja jokainen lainanlyhennys on säästö omaan tulevaisuuteen.

Lumipallo efekti ja toisen asunnon hankinta

Kun ensimmäinen asuntosijoitus on tehty, moni sijoittaja huomaa, että seuraavan asunnon hankintaan säästäminen on huomattavasti helpompaa. Miksi näin on?

Ensinnäkin, kun olet hankkinut ensimmäisen sijoitusasuntosi, se alkaa todennäköisesti tuottaa sinulle kassavirtaa vuokratulojen muodossa. Tämä kassavirta on ylimääräistä tuloa, jota voit käyttää säästämiseen ja sijoittamiseen. Toisin sanoen, sijoitusasuntosi alkaa itse asiassa auttaa sinua kerryttämään pääomaa seuraavaa sijoitusta varten.

Toiseksi, kun maksat sijoitusasuntosi lainaa takaisin, oma pääomasi asunnossa kasvaa. Tämä tarkoittaa, että ajan myötä sinulla on suurempi osuus asunnon arvosta, ja pankki näkee sinut luotettavampana lainanottajana. Lisäksi, kun oma pääoma kasvaa, voit mahdollisesti käyttää ensimmäistä sijoitusasuntoasi vakuutena uuden asuntolainan saamiseksi. Tämä voi helpottaa ja nopeuttaa seuraavan sijoitusasunnon hankintaa.

Pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen avulla pysyt ajan tasalla uusista kohteistamme ja ajankohtaisista aiheista.

✔ Tieto suoraan sähköpostiin
✔ Monipuolisesti sijoitusmahdollisuuksia
✔ Ajankohtaista tietoa ja markkinakatsauksia
✔Peru milloin haluat helposti

Olen Kiinnostunut