Asuntoflippaus

Johdanto

Asuntoflippaus on sijoitusmuoto, joka on saavuttanut suosiota Suomessa viime vuosina. Asuntoflippaus sijoitustapa, jossa asunto ostetaan, remontoidaan ja myydään edelleen voitolla. Tässä artikkelissa tarkastelemme asuntoflippausta tarkemmin ja annamme neuvoja, miten onnistua tässä sijoitusmuodossa.

Mitä on asuntoflippaus?

Asuntoflippauksessa sijoittaja hankkii remonttia tai kunnostusta kaipaavan asunnon. Kaupanteon jälkeen asunto kunnostetaan ja myydään eteenpäin voittoa tavoitellen. Tarkoituksena on ostaa asunto mahdollisimman edullisesti ja myydä se korkealla hinnalla. Joissakin tapauksissa asunto ei välttämättä tarvitse kunnostusta, mikäli se on hankittu niin edullisesti, että jälleenmyyntivoitto on taattu. Asuntoflippaus on yleensä lyhytaikaista sijoitustoimintaa, joka kestää voi kestää viikosta kuukausiin.

Ostaessasi asuntoa, voit saada hyvän alennuksen hankkimalla sen sinua suuremmalta toimijalta. Tällainen toimija ei välttämättä arvioi yksittäisen asunnon arvoa yhtä tarkasti, mikä voi tarkoittaa, ettei myyjän kate ole aivan tapissa. Lisäksi suuremmalla sijoittajalla saattaa olla useampia kohteita, jolloin yksittäisen asunnon merkitys hänelle voi olla vähäisempi. Tämä voi johtaa edullisempaan hintaan ostajalle.

Asunnon myyntiä suunnitellessa on hyvä miettiä, kenelle asuntoa myy. Sijoittaja, joka arvostaa vuokratuottoa, ajattelee tuoton kertyvän ajan myötä vuokratuloista.  Toinen asunnon ostaja voi olla flippaaja, joka laskee tuoton saavansa asunnon jälleenmyynnistä. Jos oma myyntihinta on tiukka, flippaaja ei todennäköisesti maksa siitä yhtä paljon kuin vuokratuottoa arvostava sijoittaja. Vuokratuottoa arvostava sijoittaja saattaa nähdä kohteen hyvänä sijoituksena, vaikka hinta olisikin korkeampi.

Miksi flipata asuntoja vuokratuoton sijaan?

Asuntoflippaus on suosittu sijoitusmuoto useista syistä. Ensinnäkin, se voi olla erittäin tuottoisaa, jos sijoittaja tekee oikeat päätökset. Toiseksi, se tarjoaa mahdollisuuden käyttää omaa osaamista ja taitoja, kuten remontointia ja suunnittelua. Kolmanneksi, asuntoflippaus on joustava sijoitusmuoto, joka voidaan sovittaa omiin tarpeisiin ja aikatauluihin. Asuntoflippaamisella voi tehdä tuottoa nopeammin vuokratuottoon verrattuna. Asuntoflippaamisella voi tehdä jopa 10 000 € voittoa muutamassa, kuukaudessa kun vuokratuotolla tuotto voi olla 4000 € vuodessa. Flippauksella korkoa korolle efekti on myös tehokkaampi, koska myynnin yhteydessä vapautettu pääoma ja saatun tuotto voidaan sijoittaa uudestaan. Vuokratuotossa korkoa korolle efekti on hitaampi, koska pääoman kerryttämisessä kestää kauemmin.

Asuntoflippauksen haasteet

Vaikka asuntoflippaus voi olla tuottoisaa, se sisältää myös riskejä ja haasteita. Ensinnäkin, sijoittajan on löydettävä sopiva asunto, joka tarvitsee remonttia, mutta ei ole liian suuri tai kallis. Toiseksi, sijoittajan on remontoitava asunto mahdollisimman tehokkaasti ja kustannustehokkaasti. Kolmanneksi, asunnon myynti voi kestää pidempään kuin odotettu, jolloin sijoittaja joutuu maksamaan ylimääräisiä kustannuksia.

Miten aloittaa asuntoflippaus?

Jos olet kiinnostunut aloittamaan asuntoflippauksen, tässä on muutamia vinkkejä, miten aloittaa:

Tee tutkimusta

Tee huolellista tutkimusta asuntojen markkinoista ja hinnoista alueella, jossa haluat sijoittaa. Etsi sopivia kohteita, jotka tarvitsevat remonttia tai kunnostusta.

Suunnittele budjetti

Suunnittele budjetti, joka sisältää ostohinnan, remonttikustannukset, verot ja muut kulut. Laske tarkka budjetti ja pyri pitämään kustannukset kurissa. Huomioi myös, että remontointiin voi liittyä yllättäviä kustannuksia, joten varaudu siihen.

Jos budjetti ei riitä, harkitse sijoituskumppanin hankkimista. Tämä voi auttaa jakamaan riskejä ja kustannuksia.

Etsi ammattilaiset

Etsi ammattilaiset, jotka voivat auttaa sinua remontissa, kuten rakennusinsinööri, remontointiyritys tai sisustussuunnittelija. Ota selvää paikallisista luvista ja säännöksistä, jotka koskevat remonttia.

Arvioi markkinatilanne

Arvioi markkinatilanne ja pyri ennustamaan asuntojen arvonkehitys alueella, jossa haluat sijoittaa. Yritä löytää alueita, joilla on kasvupotentiaalia ja kasvava kysyntä.

Osta asunto

Kun olet löytänyt sopivan asunnon, osta se. Ole valmis neuvottelemaan ostohinta ja pyri löytämään paras tarjous.

Remontoi asunto

Kun olet ostanut asunnon, remontoi se mahdollisimman tehokkaasti ja kustannustehokkaasti. Suunnittele remontti huolellisesti ja pyri löytämään ratkaisut, jotka lisäävät asunnon arvoa.

Myy asunto

Kun olet remontoinut asunnon, myy se mahdollisimman nopeasti ja voitolla. Markkinoi asuntoa tehokkaasti ja pyri löytämään oikea hinta, joka houkuttelee ostajia.

Asuntoflippauksen hyödyt ja haitat

Kuten kaikissa sijoitusmuodoissa, asuntoflippauksessa on omat hyötynsä ja haittansa. Tässä on muutamia etuja ja haasteita:

Hyödyt

  • Mahdollisuus ansaita huomattavia voittoja lyhyessä ajassa
  • Mahdollisuus käyttää omaa osaamista ja taitoja remontoinnissa ja suunnittelussa
  • Joustava sijoitusmuoto, joka voidaan sovittaa omiin tarpeisiin ja aikatauluihin
  • Tehokas korkoa korolle efekti

Haitat

  • Riskit ja kustannukset liittyen asunnon löytämiseen, remontointiin ja myyntiin
  • Mahdollisuus, että asunnon myynti kestää pidempään kuin odotettu, jolloin joutuu maksamaan ylimääräisiä kustannuksia
  • Kilpailu markkinoilla voi olla kovaa, mikä tekee sopivan asunnon löytämisestä haastavaa
  • Vaatii enemmän työtä, kun osta ja pidä sijoittaminen

Yhteenveto

Asuntoflippaus voi olla tuottoisa sijoitusmuoto, joka tarjoaa mahdollisuuden käyttää omaa osaamista ja taitoja. Onnistuminen asuntoflippauksessa vaatii kuitenkin huolellista suunnittelua ja valmistautumista. Muista tutkia huolellisesti markkinatilannetta ja potentiaalisia ostajia, suunnitella remontti huolellisesti, markkinoida asuntoa tehokkaasti ja myydä oikein ajoin. Tämä auttaa välttämään riskejä ja maksimoimaan voitot.

Pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen avulla pysyt ajan tasalla uusista kohteistamme ja ajankohtaisista aiheista.

✔ Tieto suoraan sähköpostiin
✔ Monipuolisesti sijoitusmahdollisuuksia
✔ Ajankohtaista tietoa ja markkinakatsauksia
✔Peru milloin haluat helposti

Olen Kiinnostunut