Asunnon vuokraus takkuaa – Mitä tehdä?

Johdanto

Tyhjä asunto ei tuota mitään ja vastikkeet pyörivät, joten asunto olisi hyvä pitää vuokrattuna. Kuitenkin joskus käy niin, että asunto ei mene vuokralle odotetulla tavalla. Tämä voi aiheuttaa omistajalle paljon huolta ja stressiä. Tässä artikkelissa tarkastelemme syitä siihen, miksi asunto ei mene vuokralle, ja annamme vinkkejä siitä, mitä voi tehdä tilanteen korjaamiseksi.

Tarkista nämä asiat, jos asunto ei mene vuokralle

Vuokrataso: Yksi yleinen syy siihen, miksi asunto ei mene vuokralle, voi olla vuokrataso. Vuokraajat saattavat pitää vuokraa liian korkeana verrattuna muihin vastaaviin kohteisiin alueella. On tärkeää tehdä markkinatutkimusta ja varmistaa, että vuokra on kilpailukykyinen. 

Huono markkinointi: Jos asuntoa ei ole markkinoitu tarpeeksi hyvin, se voi jäädä huomaamatta vuokraajien silmissä. On tärkeää luoda houkutteleva ilmoitus ja hyödyntää erilaisia markkinointikanavia, kuten etuovea, oikotietä, tori.fi, vuokravälittäjiä tai Facebook ryhmiä, jossa vuokrataan paikallisesti asuntoja.

Huonokuntoinen asunto: Jos asunto on huonokuntoinen tai siinä on merkittäviä puutteita, se voi vaikuttaa vuokraajien kiinnostukseen. On suositeltavaa pitää asunto hyvässä kunnossa ja tarvittaessa tehdä tarvittavat korjaukset ennen vuokrausta.

Huonot kuvat: Vuokralaiset kiinnittävät enemmän huomiota kuviin, kuin myyntiteksteihin. Huono ensimmäinen kuva voi ajaa vuokralaisehdokkaan pois muutamissa sekunneissa, kun taas hyvä kuva innostaa vuokralaista katsomaan muut kuvat läpi ja siirtymään lukea loput vuokrailmoituksesta.

Pesukone: Vanhemmissa asunnoissa paikka pyykinpesukoneelle tai astianpesukoneelle ei ole itsestäänselvyys, mutta monesti vuokralaiset haluavat ne. Ensimmäisenä prioriteettina tulee usein paikka pyykinpesukoneelle ja sitten astianpesukone.

Miten nopeuttaa vuokraamista

Alenna vuokraa: Yksi merkittävin tekijä, joka luo kitkaa vuokrauksen kanssa on hintataso. Vuokraa alentamalla jo 20 e/kk voi auttaa vuokralaisen löytämisessä. Tyhjät kuukaudet maksavat usein enemmän, kun kymppien pudotus vuokrassa.

Paranna markkinointia: Ota paremmat kuvat asunnosta tai palkkaa ammattilainen ottamaan kuvat. Lisää ilmoitus useampaan paikkaan, josta vuokralaiset selaavat vuokra-asuntoja. Jos markkinointi ei meinaa hoitua omasta takaa on kannattava ottaa yhteyttä vuokravälittäjään.

Pidä asunto hyvässä kunnossa: Mikäli asunto ei ole hyvin siivottu niin pidä asunto siistissä kunnossa ja valuta vettä silloin tällöin, ettei viemärit haise asuntonäyttöjä varten. Varsinkin vanhempien asuntojen kuntovaade on noussut lähiaikoina, joten pieni pintaremontti voi olla tarvittavaa, kuten seinien maalaus tai laminaattilattian laitto. Seinien maalauksessa perusvalkoinen sopii useimmille vuokralaisille, kun taas erikoisemmat värit eivät välttämättä sovi kaikille. 

Päivitä asuntoa: Osta pyykinpesukone tai astianpesukone valmiiksi vuokralaista varten. 

Autopaikka: Varsinkin isommissa asunnoissa, kuten kolmioissa autopaikan hankkiminen voi nopeuttaa vuokraamista. Autopaikkaa ei kannata kuitenkaan hankkia, jos siitä ei kysellä paljoa. Mikäli vuokrauksen yhteydessä kysellään monesti, saisiko autopaikkaa käyttöön niin kannattaa sen hankkimista harkita. 

Johtopäätös

Asunnon vuokraaminen voi olla kannattavaa, mutta välillä vastaan tulee haasteita. Jos asunto ei mene vuokralle odotetulla tavalla, on tärkeää selvittää syyt ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin. Hinta, markkinointi, asunnon kunto ja sijainti ovat tekijöitä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Noudattamalla näitä vinkkejä voit parantaa mahdollisuuksiasi saada asunto vuokralle haluamallasi tavalla.

Pysy ajan tasalla

Haluatko saada ensimmäisenä tiedon uusimmista sijoitusasunnoista, kiinteistöistä ja ajankohtaista tietoa?

✔ Tieto suoraan sähköpostiin
✔ Monipuolisesti sijoitusmahdollisuuksia
✔ Ajankohtaista tietoa ja markkinakatsauksia

Name*