Vuokra-asunnon loppusiivous – Vuokranantaja

Johdanto

Vuokra-asunnon loppusiivous on olennainen osa vuokrasuhdetta. Loppusiivouksen hoito on vuokralaisen vastuulla, ja sen tarkoituksena on varmistaa, että asunto on siistissä kunnossa seuraavalle asukkaalle. Sen sijaan loppusiivouksen tarkastus on vuokralaisen vastuulla. Artikkeli auttaa vuokranantajaa, miten varmistaa, että loppusiivous suoritetaan asianmukaisesti ja mitä se tarkalleen ottaen pitää sisällään.

Miksi loppusiivous on tärkeä?

Hyvin suoritettu loppusiivous varmistaa, että asunto on valmis seuraavalle vuokralaiselle, mikä voi nopeuttaa uuden vuokralaisen löytymistä ja vähentää vuokranantajan kuluja. Asuntonäytöllä uusi vuokralainen ei välttämättä huomaa joitain likoja, mutta muutettuaan asuntoon hän voi alkaa huomata niitä. Tästä syystä uusi vuokralainen saattaa vaatia, että asunto siivotaan uudestaan. Tällöin joko vuokranantaja itse siivoaa asunnon, vuokranantaja tilaa siivoojan tai uusi vuokralainen saa rahallisen korvauksen huonosti hoidetusta loppusiivouksesta, joka on jäänyt edellisen vuokralaisen jäljiltä.

Loppusiivouksen tarkoitus on, että asunto olisi siistissä kunnossa seuraavaa vuokralaista varten. Kun asunto on siistissä, kunnossa saa siitä paremmat kuvat vuokrailmoitusta varten ja asuntonäytötkin sujuvat paremmin. Samalla, kun loppusiivous on hoidettu hyvin, alkaa uuden vuokralaisen asuminen asunnossakin mukavammin.

Mitä loppusiivous pitää sisällään

  1. Pintojen puhdistaminen (Ovenkahvat, valokatkaisijat, vetolaatikoiden kahva)
  2. Kaapistojen puhdistaminen (Makuuhuone, keittiö, kylpyhuone)
  3. Pölyjen pyyhkiminen pinnoilta (Lamput, lattialistat)
  4. Jääkaapin ja pakastimen puhdistus ja sulatus 
  5. Lattioiden imurointi ja moppaus
  6. Kylpyhuoneen/Vessan puhdistaminen (Pönttö, allas, kaapistot, lattiakaivo, suihkukaappi)
  7. Ikkunoiden pesu ei ole välttämätöntä, jos ikkunoista on huolehdittu aiemmin.
  8. Saunan lattian ja lauteiden puhdistus

Muut tilat ja ulkoalueet

Jos vuokralaisella on ollut käytössään taloyhtiön varastotilaa, on tärkeää, että se tyhjennetään ja siivotaan asianmukaisesti. Samoin mahdollinen parveke tai asuntoon kuuluva piha tulee jättää siistiin kuntoon.

Yhteenveto

Vuokra-asunnon loppusiivous on tärkeä osa vuokrasuhdetta, joka vaikuttaa suoraan asunnon kuntoon ja seuraavan vuokralaisen viihtyvyyteen. Vuokranantajan on tärkeää varmistaa, että vuokralainen ymmärtää loppusiivouksen merkityksen ja suorittaa sen asianmukaisesti. Tämä ei ainoastaan paranna asunnon kuntoa, vaan myös vähentää vuokranantajan kuluja ja nopeuttaa uuden vuokralaisen löytymistä.

Pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen avulla pysyt ajan tasalla uusista kohteistamme ja ajankohtaisista aiheista.

✔ Tieto suoraan sähköpostiin
✔ Monipuolisesti sijoitusmahdollisuuksia
✔ Ajankohtaista tietoa ja markkinakatsauksia
✔Peru milloin haluat helposti

Olen Kiinnostunut