Kannattaisiko sijoittaa halleihin asuntojen sijaan?

Hallisijoittaminen on ollut viimeisen kymmenen vuoden ajan ala, johon ei ole kiinnitetty paljoa huomiota. Lähiaikoina hallisijoittamisen suosio on ollut kasvussa, sillä siinä on paljon etuja asuntosijoittamiseen verrattuna. Yksi tärkeimmistä eduista on se, että hallit ovat suuria rakennuksia yhdellä tai muutamalla vuokralaisella. Hallien hallinnointi on helppoa, sillä vuokralaisia ei ole kymmeniä, toisin kuin asunnoissa voi olla. Yleensä halleissa on pitkäaikaisia vuokrasopimuksia, jotka tuottavat vakaata kassavirtaa sijoittajille, ja tyhjien kuukausien riski on pieni.

Toinen etu halleissa on hallien korkea tuotto, mutta samalla pieni riskitaso. Hallien kysyntä vuokra- ja myyntipuolella on pysynyt hyvin tasaisena erilaisissa talouden suhdanteissa. Hallit ovat defensiivinen sijoituskohde, joihin talouden heilunta ei vaikuta niin paljoa kuin esimerkiksi asunnoissa tai liiketiloissa.

Kolmas etu halleissa on niiden yksinkertaisuus ja monikäyttöisyys. Mikäli halli räätälöitäisiin rakentamisvaiheessa vuokralaiselle ja 10 vuoden jälkeen vuokrasopimus lakkaisi, kelpaavat tilat usein toiselle toimijalle ilman isompia muutostöitä. Asunnoissa pinnat kuluvat ja asunnon pintaremontteja tulee tehdä vähän väliä, jotta ne kelpaavat vuokralaisille.

Tällä hetkellä hallien kysyntä on ollut paljon nousussa, mutta markkinoilla tarjonta ei vieläkään täysin vastaa kysyntää. Mikäli tällä hetkellä asuntosijoittaminen tuntuu epävarmalta, kannattaa pohtia halleihin sijoittamista.

Liity Kiinteistökattauksen sisäpiiriin, niin saat tiedon myyntiin tulevista kohteista ensimmäisten joukossa. Tarjolla on yksittäisiä sijoitusasuntoja, asuntonippuja, liiketiloja ja muita kiinteistöjä

Name*