Häntäkohteet – Kohteita alennuksella

Mitä Häntäkohteet Ovat?

Häntäkohde tarkoittaa kohdetta, joka on jäänyt myymättä ja siirtynyt sijoittajan salkkuun pitokohteeksi. Alun perin kohteella oli tietty tarkoitus, mutta jostakin syystä tätä tarkoitusta ei saatu toteutettua. Sen sijaan kohde on siirretty pitokohteeksi ja jäänyt odottamaan parempia aikoja.

On tärkeää ymmärtää, että häntäkohteet eivät ole huonoja sijoituskohteita. Ne eivät vain välttämättä sovi jonkin sijoittajan salkkuun tai ne eivät palvele alkuperäistä tarkoitusta. Tästä syystä sijoittajat voivat olla halukkaita luopumaan häntäkohteistaan edullisin hinnoin.

Häntäkohteiden Hyödyntäminen

Häntäkohteet voivat olla osa isompaa kokonaisuutta. Esimerkiksi, jos kokonaisesta kerrostalosta on jäänyt muutama asunto jäljelle tai jos sijoittajalla on useita yksittäisiä asuntoja eri taloyhtiöistä ja sijoittaja muuten hallinnoi isompia kokonaisuuksia.

Kuvitellaan esimerkiksi tilanne, jossa sijoittajalla on useita isompia liiketiloja sekä joukko pienempiä liiketiloja. Pääfokus on isompien liiketilojen myynnissä, ja pienemmät liiketilat ovat vain lisätuottoa. Pienemmät liiketilat saattavat olla vaikeita myydä, ja kun koko hanke on jo tuottanut voittoa, nämä liiketilat saatetaan jättää vuokralle. Ne voidaan myydä hyvinkin edullisesti, jos vuokralainen lähtee tai jos joku tarjoaa niistä sopivan hinnan.

Miten Löytää Häntäkohteita?

Häntäkohteissa on se etu, että monesti omistajalla ei ole suurta kiinnostusta kohteeseen ja jos potentiaalinen ostaja ilmenee, kohteita voi saada todella edullisesti. Piensijoittajilta löytyy harvemmin häntäkohteita, mutta isommilta, ammattimaisemmilta sijoittajilta niitä voi löytyä. Häntäkohteet eivät usein ole julkisessa myynnissä, joten niitä pitää aktiivisesti tiedustella. 

Yhteenveto

Häntäkohteet tarjoavat sijoittajalle mahdollisuuden tehdä edullisia hankintoja. Ne vaativat kuitenkin aktiivisuutta ja oikeanlaista tiedustelua, sillä ne eivät usein ole julkisessa myynnissä. Häntäkohteiden etsiminen on hyvä tapa löytää alle markkinahintaisia kohteita.

Pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen avulla pysyt ajan tasalla uusista kohteistamme ja ajankohtaisista aiheista.

✔ Tieto suoraan sähköpostiin
✔ Monipuolisesti sijoitusmahdollisuuksia
✔ Ajankohtaista tietoa ja markkinakatsauksia
✔Peru milloin haluat helposti

Olen Kiinnostunut