Autopaikka asunnon lisäksi – Erottaudu muista vuokranantajista

Johdanto

Asuntosijoittamisen monimuotoisessa kentässä, yksi yleinen kysymys nousee usein esille: kannattaako sijoitusasunnon yhteydessä hankkia autopaikka vuokralaiselle? Tämä kysymys herättää monenlaisia mielipiteitä. Tässä artikkelissa sukelletaan syvemmälle aiheeseen ja tarkastellaan kysymystä eri näkökulmista.

Sijoitusasunto ja autopaikka – hyötyjä ja haasteita

Sijoitusasunto ja autopaikka voivat olla toisiaan täydentävä yhdistelmä, joka voi tuoda merkittävää lisäarvoa vuokra-asunnolle. Kuitenkin tämä vaihtelee sijainnista riippuen. Joissakin tilanteissa, autopaikka voi olla suuri etu, joka houkuttelee lisää potentiaalisia vuokralaisia. Joillekin vuokralaisille, autopaikka on ehdoton vaatimus. Otetaan esimerkiksi tilanne, jossa autopaikan hankintakustannus on 20 000–40 000€. Tämä voi tuntua suurelta investoinnilta, mutta autopaikkojen arvot harvemmin laskevat ja sijoittaja voi odottaa saavansa sijoitetun pääoman takaisin asunnon myynnin yhteydessä.

Toisaalta autopaikan hankinta voi tuoda mukanaan omat haasteensa. Autopaikka voi olla suhteellisen kallis investointi ja sen tuoma lisävuokratuotto voi olla melko vaatimaton. Sijoittaja kannattaa miettiä, olisiko pääoma kannattavampi sijoittaa toiseen asuntoon. Lisäksi on huomioitava, että autopaikka saattaa jäädä käyttämättömäksi, jos vuokralainen ei omista autoa tai ei tarvitse pysäköintipaikkaa.

Sijainti – keskeinen tekijä päätöksenteossa

Kuten monissa muissakin asuntosijoittamiseen liittyvissä kysymyksissä, myös tässä sijainti on avainasemassa. Kaupungin keskustassa, missä pysäköintipaikat ovat harvassa autopaikalla voi olla merkittävä lisäarvo. Se voi parantaa asunnon vuokrattavuutta ja lisätä vuokratuloja. Samoin kaupungin laidoilla, missä välimatkat voivat olla pitkiä ja julkiset liikenneyhteydet heikkoja, moni vuokralaisehdokas saattaa omistaa auton.

Toisaalta on olemassa myös taloyhtiöitä ja alueita, joissa on tarjolla runsaasti ilmaisia parkkipaikkoja tai kadunvarsipaikkoja. Tällaisissa tapauksissa autopaikan hankinta ei välttämättä tuo merkittävää lisäarvoa.

Yhteenveto – Kannattaako autopaikan hankinta?

Ei ole olemassa yksiselitteistä vastausta siihen, kannattaako sijoitusasunnon yhteydessä hankkia autopaikka. Se riippuu monista tekijöistä: asunnon sijainnista, alueen kysynnästä ja tarjonnasta, autopaikan hinnasta ja ylläpitokustannuksista.

Usein keskeinen kysymys on, haluaako vuokranantaja parantaa vuokrausastetta autopaikan avulla vai sijoittaa rahan toiseen asuntoon saadakseen enemmän tuloja. Pelkkien tulojen näkökulmasta autopaikan hankinta ei välttämättä ole järkevää ja pääoman kannattaisi sijoittaa toiseen asuntoon. Mutta jos vuokranantaja arvostaa helppoutta ja ei tuijota pelkkää vuokratuottoa, autopaikan hankinta voi tulla järkeväksi. Tietyillä alueilla, joilla autopaikkoja on niukasti, vuokranantajana voi erottautua tarjoamalla vuokralaisilleen autopaikan. Tämä voi pitää vuokrausasteen korkeana pitkällä aikavälillä, mikä näkyy vaivattomana vuokrauksena ja tyhjien kuukausien minimointina.

Pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen avulla pysyt ajan tasalla uusista kohteistamme ja ajankohtaisista aiheista.

✔ Tieto suoraan sähköpostiin
✔ Monipuolisesti sijoitusmahdollisuuksia
✔ Ajankohtaista tietoa ja markkinakatsauksia
✔Peru milloin haluat helposti

Olen Kiinnostunut